دوره بسیار آرام و ثروتمندی که انگلیس با تاجگذاری ملکه ویکتوریا از سال ۱۸۳۷ شروع کرد تا لحظه مرگش در اولین سال قرن ۲۰ ، بدون تردید یکی از پرتحول ترین دوران زندگی بریتانیا بود.انگلیس در طی این ۷۰ سال نه از مرض های واگیردار بزرگ صدمه چندانی دید و نه از جنگ های بی پایان با همسایگان رنج برد. آفتاب استعمار نیز عملا در این دوره بود که غروب نداشت.
این نوشتار با توجه به اهمیتی که نشانهشناسی علایم و نمادهای انقلاب در جریان مبارزات مردم علیه رژیم پهلوی داشته، درصدد است تا با بهرهگیری از روش فرهنگی، این علایم را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد و نشان دهد چه جریانی پیروز نهایی جنگ نمادها بود.
در مدت زمانی که امام خمینی در مدرسه علوی واقع در خیابان ایران مستقر بودند گروههای مختلف اعم از ایرانی و غیر ایرانی، مسلمان و غیر مسلمان به دیدار ایشان شتافتند. این تصاویر برگزیده بخشی از این دیدارهاست.
امام خمینی پس از اقامه نماز در کف هواپیما، روی دو پتو با آرامش خوابیدند این در حالی بود که همه علاقمندان، دوستداران و نزدیکان ایشان، نگران انجام این پرواز بودند.
شاه که خود را وکیل الرعایا می نامید؛ دستور داد او را به گوشه ای برده، آرام کنند زان پس به حضور برسد. مردک حقه باز را بردند و آرام کردند و در فرصت مناسب دیگری به حضور کریم خان آوردند
وضع اقتصادی مردم در آن زمان غالباً خوب نبود: درآمدها کم بود، اجناس نسبتاً ارزان بود ولی پول هم کم بود. بسیاری اجناس را بهصورت تبادلی معامله میکردند. پولهای رایج یا نقره بود یا مس، یک پول، یک شاهی، ده شاهی، یک ریالی، دو ریالی، پنج ریالی، ده ریالی.
سیدحسن خمینی گفت: همان امامی که می گوید میزان رأی ملت است، نظریه ولایت فقیه را هم مطرح میکند و همان امامی که قید «مطلقه» را برای ولایت فقیه ذکر کرد، در فلسفه سیاسی و ذهنیاش بالاترین نقش و جایگاه را به مردم میدهند.
۴ شهریور ۵۷، در پی افزایش اعتراضات مردمی، جمشید آموزگار از نخستوزیری استعفا کرد. این در حالی بود که آموزگار پس از افول دولت ۱۳ ساله هویدا، سال ۵۶ توسط شاه به نخستوزیری برگزیده شد.
ای غزه! ببخش اگر تنمان چونان تو زخمی نیست، اما اگر از دلمان بپرسی به سان کودکانی که زیر بمبهای خصم تکه تکه شدهاند، پاره پاره است؛ باور کن که خون دل خوردن بسی دردناکتر است تا خونی که جاری است.
چرا رژیم صهیونیستی به شدت عملیات خود افزوده است؟ روشن است، این رژیم در عصبایت فروپاشی نظام امنیتی در خود میپیچد و حاضر نیست به این آسانی ضربهای به این بزرگی را بپذیرد.
مرحوم حجت الاسلام شیخ احمد (ضیافتی) کافی خراسانی، فرزند محمد و متولد اول خرداد 1315 شمسی بی تردید یکی از چهره های تاثیرگذار بر توده ی جامعه ی دینی ایران طی سال های 1340 تا 57 بوده است.
پرفسور باب الیوت از انستیتو تحقیقات استراتژیک در لندن در خصوص کاربرد سلاحهای شیمیایی صدام علیه مردم ایران میگوید: «نتیجه آزمایشات حاکی از استفاده از گاز خردل است که حتی هیتلر هم در جنگ جهانی دوم در استفاده از آن ابا داشت».
یک ربع قرن از ارتحال ملکوتی بزرگ معمار انقلاب اسلامی ایران می گذرد، این سالها مردم شهر «سریشآباد» حکایت دیگر به پیرمراد خود دارند، حکایتی که تاریخ هم شگفتزده آن است.